Украинистика
(Показан коллекционный материал пользователя bookkeeper)
Мирон Кордуба. Щоденник 1918 - 1925 Свідоцтво про добу Визвольних змагань 1917 - 1921. Львів: Видавництво УКУ. 2021г. 688с.
Описание: Щоденник 1918–1925. Львів: Видавництво Українського Католицького Університету 2021. — 688 с. 16 іл. (Серія «Україна. Європа: 1921–1939») Тверда палітурка, збільшений формат 180х245 мм. Наклад: 500 примірників. Стан: нова. «Щоденник 1918–1925» Мирона Кордуби — унікальне свідоцтво про добу Визвольних змагань 1917–1921 і кількох наступних років, коли на міжнародній арені вирішувалася справа державного статусу Галичини. Автор — відомий історик, політичний і громадський діяч, один із найактивніших організаторів Українського Таємного Університету, його викладач і декан. Його щоденник проливає світло як на міжнародний контекст подій в Галичині 1918–1923 років, так і на внутрішню динаміку подій — роботу Президії та Ширшої Президії УНРади, взаємини з УНР, ставлення до Союзу Пілсудський — Петлюра і до більшовиків. Особлива цінність «Щоденника» — погляд зсередини на організацію «держави в державі», себто функціонування квазідержавних інститутів: Колеґії референтів, Виділу одинадцятьох Народного комітету УНТП — законспірованої політичної структури, яка керувала акцією бойкоту виборів до польського Сейму і Сенату (листопад 1922 року), а також Військової організації. Видання адресоване історикам і широкій авдиторії, яка цікавиться історією Визвольних змагань та їхнім міжнародним контекстом.
Состояние: Відмінний, нечитаний примірник
Олексій Сокирко. Кулінарна мандрівка в Гетьманщину. Секрети й таємниці староукраїнської кухні середини XVII-XVIII століття. Київ: Темпора. 2020г. 272с.
Описание: Кулінарна мандрівка в Гетьманщину: Секрети й таємниці староукраїнської кухні середини 17–18 століть, Олексій Сокирко. Кількість сторінок: 272. Обкладинка тверда, з поролоном, трохи збільшений формат 150x220 мм. Стан: відмінний. Секрети й таємниці староукраїнської кухні середини XVII–XVIII століть з автентичними рецептами, адаптованими кухарем – технологом Василем Дручиком. Пишні учти, горілка, борщ, сало й галушки — ось приблизний перелік того, із чим сьогодні асоціюється українська кухня козацьких часів, оспівана в «Енеїді» Івана Котляревського. Однак чи все це справді відповідає історичній дійсності й чи можна поставити знак рівності поміж тогочасним стилем харчування й козацькими традиціями? Які страви були доступними більшості, а які — виключно еліті? Як змінювалися смаки й уявлення про здорову й нездорову їжу? Зрештою, що з гастрономічного арсеналу минулого безслідно загубилося, а що таки лишилося в нашій сучасній кухні? Ця книжка є не лише дослідженням з історії гастрономії Гетьманщини середини XVII–XVIII століть, а й спробою подивитися крізь неї на ширший контекст епохи: їжу як маркер соціального статусу, заможності, освіченості, культури, моди. Авторський текст доповнюють автентичні старовинні рецепти.
Состояние: Відмінний
Маркіян Шашкевич. Твори 1973 Серія: Відкрита книжка. Київ: Дніпро. 1973г. 192с.
Описание: Видавництво: Дніпро, 1973. Серія: Відкрита книжка. Тверда палітурка, суперобкладинка, звичайний формат, 192 с. Ілюстрації на вклейках. Стан: дуже добрий. Екслібрис на авантитулі. Маркіян Шашкевич (1811 — 1843) — видатний поет першої половини ХІХ століття, учасник «Руської трійці», творець «Русалки Дністрової» — першої в Галичині книжки, написаної українською мовою. До збірки увійшли поетичні та прозові твори, поетичні переклади, статті.
Состояние: Дуже добрий
Ілько Борщак. Мазепа. Орлик. Войнаровський. Історичні есе. Львів: Червона калина. 1991г. 256с.
Описание: Видавництво: Червона калина, 1991. Серія: Історична бібліотека Дзвона. Тверда палітурка, звичайний формат, 256 с. Стан: добрий (підпис на форзаці, в тексті подекуди зустрічаються підкреслення олівцем). Збірка історичних есе І. Борщака присвячена життю і діяльності видатних діячів української історії. Видання супроводжується передмовою Ярослава Дашкевича та докладними коментарями. БЕЗ ТОРГУ. НА ПИТАННЯ ВІДПОВІДАЮ ЛИШЕ В ПОВІДОМЛЕННЯХ. НАЛОЖЕННЫЙ ПЛАТЕЖ НЕ ПРЕДЛАГАТЬ! Товар висилаю після повної оплати. Доставка: Укрпошта, Нова Пошта. Оплата доставки при отриманні посилки. БУДЬТЕ УВАЖНИМИ! При оплаті враховуйте комісію. Всі питання стосовно лота ставити до здійснення покупки! Надійна упаковка.
Состояние: добрий (підпис на форзаці, в тексті подекуди зустрічаються підкреслення олівцем).
Вілен Горський. Нариси з історії філософської культури Киівської Русі (середина XII - середина XIII ст.). Київ: Наукова думка. 1993г. 164с.
Описание: Видавництво: Наукова думка, 1993. Серія: Філософія України. М'яка обкладинка, звичайний формат, 164 с. Стан: добрий (штамп). У книзі проаналізовано становлення й розвиток філософії в Києві поминаючи від зародження її у складі культури стародавнього Києва княжої доби. Де бере початок традиція філософування в історії української культури? Які джерела живлять цю традицію впродовж її розвитку? В чому полягають особливості історико-філософського вивчення джерел філософської традиції? Намагаючись відшукати відповіді на ці запитання, автор звертається до аналізу релігійно-філософських підстав давньоруської культури, з'ясовує особливості взаємодії української національної традиції з європейською культурою, особливо зважаючи на специфіку нинішнього етапу розвитку людської цивілізації. БЕЗ ТОРГУ. НА ПИТАННЯ ВІДПОВІДАЮ ЛИШЕ В ПОВІДОМЛЕННЯХ. НАЛОЖЕННЫЙ ПЛАТЕЖ НЕ ПРЕДЛАГАТЬ! Товар висилаю після повної оплати. Доставка: Укрпошта, Нова Пошта. Оплата доставки при отриманні посилки. БУДЬТЕ УВАЖНИМИ! При оплаті враховуйте комісію. Всі питання ставити до здійснення покупки! Надійна упаковка.
Состояние: Добрий