Search results

show/hide filter
Search collection material:
reset filter
Hide images

Ukrainistics

(Collection material is shown of user bookkeeper)

Щоденник 1918 - 1925 Свідоцтво про добу Визвольних змагань 1917 - 1921

Price 770,00 hrn.

Order

(Seller: bookkeeper)

Price 770,00 hrn.

Order

Мирон Кордуба. Щоденник 1918 - 1925 Свідоцтво про добу Визвольних змагань 1917 - 1921. Львів: Видавництво УКУ. 2021 688s.

Description: Щоденник 1918–1925. Львів: Видавництво Українського Католицького Університету 2021. — 688 с. 16 іл. (Серія «Україна. Європа: 1921–1939») Тверда палітурка, збільшений формат 180х245 мм. Наклад: 500 примірників. Стан: нова. «Щоденник 1918–1925» Мирона Кордуби — унікальне свідоцтво про добу Визвольних змагань 1917–1921 і кількох наступних років, коли на міжнародній арені вирішувалася справа державного статусу Галичини. Автор — відомий історик, політичний і громадський діяч, один із найактивніших організаторів Українського Таємного Університету, його викладач і декан. Його щоденник проливає світло як на міжнародний контекст подій в Галичині 1918–1923 років, так і на внутрішню динаміку подій — роботу Президії та Ширшої Президії УНРади, взаємини з УНР, ставлення до Союзу Пілсудський — Петлюра і до більшовиків. Особлива цінність «Щоденника» — погляд зсередини на організацію «держави в державі», себто функціонування квазідержавних інститутів: Колеґії референтів, Виділу одинадцятьох Народного комітету УНТП — законспірованої політичної структури, яка керувала акцією бойкоту виборів до польського Сейму і Сенату (листопад 1922 року), а також Військової організації. Видання адресоване історикам і широкій авдиторії, яка цікавиться історією Визвольних змагань та їхнім міжнародним контекстом.

Status: Відмінний, нечитаний примірник

Кулінарна мандрівка в Гетьманщину. Секрети й таємниці староукраїнської кухні середини XVII-XVIII століття

Price 800,00 hrn.

Order

(Seller: bookkeeper)

Price 800,00 hrn.

Order

Олексій Сокирко. Кулінарна мандрівка в Гетьманщину. Секрети й таємниці староукраїнської кухні середини XVII-XVIII століття. Київ: Темпора. 2020 272s.

Description: Кулінарна мандрівка в Гетьманщину: Секрети й таємниці староукраїнської кухні середини 17–18 століть, Олексій Сокирко. Кількість сторінок: 272. Обкладинка тверда, з поролоном, трохи збільшений формат 150x220 мм. Стан: відмінний. Секрети й таємниці староукраїнської кухні середини XVII–XVIII століть з автентичними рецептами, адаптованими кухарем – технологом Василем Дручиком. Пишні учти, горілка, борщ, сало й галушки — ось приблизний перелік того, із чим сьогодні асоціюється українська кухня козацьких часів, оспівана в «Енеїді» Івана Котляревського. Однак чи все це справді відповідає історичній дійсності й чи можна поставити знак рівності поміж тогочасним стилем харчування й козацькими традиціями? Які страви були доступними більшості, а які — виключно еліті? Як змінювалися смаки й уявлення про здорову й нездорову їжу? Зрештою, що з гастрономічного арсеналу минулого безслідно загубилося, а що таки лишилося в нашій сучасній кухні? Ця книжка є не лише дослідженням з історії гастрономії Гетьманщини середини XVII–XVIII століть, а й спробою подивитися крізь неї на ширший контекст епохи: їжу як маркер соціального статусу, заможності, освіченості, культури, моди. Авторський текст доповнюють автентичні старовинні рецепти.

Status: Відмінний

Твори 1973 Серія: Відкрита книжка

Price 400,00 hrn.

Order

(Seller: bookkeeper)

Price 400,00 hrn.

Order

Маркіян Шашкевич. Твори 1973 Серія: Відкрита книжка. Київ: Дніпро. 1973 192s.

Description: Видавництво: Дніпро, 1973. Серія: Відкрита книжка. Тверда палітурка, суперобкладинка, звичайний формат, 192 с. Ілюстрації на вклейках. Стан: дуже добрий. Екслібрис на авантитулі. Маркіян Шашкевич (1811 — 1843) — видатний поет першої половини ХІХ століття, учасник «Руської трійці», творець «Русалки Дністрової» — першої в Галичині книжки, написаної українською мовою. До збірки увійшли поетичні та прозові твори, поетичні переклади, статті.

Status: Дуже добрий