View book

Роман Горак Тричі мені являлася любов. Повість-есе про Івана Франка Київ: Радянський письменник. 1983 152s., binding type: hardcover.

Category: Book, journal, almanac

Rubric: Biographies, memoirs, images: Literature; Ukrainian prose of XX-XXI centuries.; Historical novels;

Place of origin of goods: Украина

Language: Ukrainian

Description: Видавництво: Радянський письменник, 1983. Тверда палітурка, звичайний формат, 152 с. Стан: відмінний. У своїй повісті-есе Р. Горак представив особистість І. Франка не тільки як геніального поета, громадського діяча, а й ніжної людини, яка прагнула знайти в житті справжнє кохання. Письменник намагався розкрити світ почуттів поета. Цим твором Р. Горак сприяє вихованню естетичних смаків, утверджує в юнацьких душах доброту, милосердя, красу і щирість почуттів. Ця повість є ніби поясненням до листа Івана Франка Агатангелу Кримському, який поцікавився звідки в збірці «Зів’яле листя», що викликала стільки непорозумінь серед читачів, котрі привикли бачити її автора Каменярем та вічним революціонером-бунтарем, позбавленого звичайних людських слабостей, з’явився вірш «Тричі мені являлася любов». Це літературна фікція, як запевняв сам Франко у передмові до цієї збірки, чи це твір, який все-таки має автобіографічний характер і якщо це так, то хто ці три любові, які являлись авторові? Поет відважився назвати тільки імена двох. Ім’я третьої промовчав, сказавши тільки, що це була одна полька. І була в цьому листі й згадка про дружину, яка ціле життя йшла поруч з ним.

Status: Відмінний

(Seller: bookkeeper)

Price 200,00 грн.

Before ordering please read description of seller!

ORDER FORM

Marked with * is required

Warning! Please enter a valid email address. Seller will contact you.

I am not a robot
Please confirm that you are not robot.
In order not to do this, you can register or login.

 A big request: when ordering, tell the seller your phone number. The recipient's phone number is required by postal services when sending an order and it will also allow the seller to contact you if the e-mail does not go through. Your phone number on the Bookinist website is not publicly available.