Search results

show/hide filter
Search collection material:
reset filter
Hide images

Biographies, memoirs, images: Literature

(Collection material is shown of user bookkeeper)

Два шедевра о Бродском. Три еврея. Post Mortem. Мемуары Воспоминания

Price 850,00 hrn.

Order

(Seller: bookkeeper)

Price 850,00 hrn.

Order

Владимир Соловьев. Два шедевра о Бродском. Три еврея. Post Mortem. Мемуары Воспоминания. Москва: Рипол Классик. 2007 816s.

Description: Издательство: М.: РИПОЛ классик, 2007. Твердый переплет, формат: 60x84/16 (143х205 мм), 816 с. Состояние: очень хорошее. Диптих известного писателя Владимира Соловьева главным образом посвящен Иосифу Бродскому, питерскому и нью-йоркскому, хотя в нем есть и другие герои, не только вполне узнаваемые, но даже названные своими именами, что при первой публикации "Трех евреев" вызвало громкий литературный скандал. В 1977 году Соловьев уехал в США. Там был написан «Post mortem», где Бродский представлен усталым от славы, почти не способным ничего написать человеком («Покажите мне хоть одного писателя, написавшего что-нибудь стоящее после Нобелевской премии», Сол Беллоу). Что же касается Бродского - перед вами предстанут два совершенно разных человека, а какой из них лучше - решит читательский суд. Второй – нелицеприятный портрет Бродского в последние годы жизни. Первый же посвящен не одному Бродскому, а литературному миру Ленинграда 1970-х в целом. Это яркий, искренний, вплоть до подлинных имен («К сожалению, все правда», – сказал Сергей Довлатов), разоблачительный и даже наглый рассказ о том времени. Соловьев не жалеет никого, кроме, наверное, Бродского. Больше всех достается Кушнеру, но не щадит он и себя. Содержание его исповеди о «романе с КГБ», во время которого Соловьеву постоянно приходилось встречаться то с одним, то с другим чекистом, совершенно характерно для советской эпохи; практически всем тогда приходилось это делать. Но практически никто о себе в такой роли не пишет.

Status: Дуже добрий

Франц Кафка. Жизнь после смерти. Судьба наследия писателя

Price 660,00 hrn.

Order

(Seller: bookkeeper)

Price 660,00 hrn.

Order

Бенджамин Балинт. Франц Кафка. Жизнь после смерти. Судьба наследия писателя. Москва: Э. 2018 320s.

Description: Издательство: Э, 2018. Твердый переплет, обычный формат, 320 с. Состояние: новая. Удивительная история наследия Франца Кафки – детектив, произошедший на самом деле. Кафка не собирался публиковать свои произведения, а завещал уничтожить их после своей смерти лучшему другу, Максу Броду. К счастью для мировой литературы, Брод разглядел гений тогда еще никому не известного Кафки и, в конечном итоге, посвятил оставшуюся жизнь их публикации. Но по-настоящему захватывающая битва за труды великого писателя началась со смерти Макса Брода – по стечению обстоятельств за них стали бороться два государства, считавших Кафку «своим» писателем, Израиль и Германия.В своем увлекательном расследовании журналист Бенджамин Балинт распутывает клубок правовых, политических и этических споров, показывая читателю новую сторону великого Франца Кафки и непростую судьбу его сочинений.

Status: Нова

Тричі мені являлася любов. Повість-есе про Івана Франка

Price 200,00 hrn.

Order

(Seller: bookkeeper)

Price 200,00 hrn.

Order

Роман Горак. Тричі мені являлася любов. Повість-есе про Івана Франка. Київ: Радянський письменник. 1983 152s.

Description: Видавництво: Радянський письменник, 1983. Тверда палітурка, звичайний формат, 152 с. Стан: відмінний. У своїй повісті-есе Р. Горак представив особистість І. Франка не тільки як геніального поета, громадського діяча, а й ніжної людини, яка прагнула знайти в житті справжнє кохання. Письменник намагався розкрити світ почуттів поета. Цим твором Р. Горак сприяє вихованню естетичних смаків, утверджує в юнацьких душах доброту, милосердя, красу і щирість почуттів. Ця повість є ніби поясненням до листа Івана Франка Агатангелу Кримському, який поцікавився звідки в збірці «Зів’яле листя», що викликала стільки непорозумінь серед читачів, котрі привикли бачити її автора Каменярем та вічним революціонером-бунтарем, позбавленого звичайних людських слабостей, з’явився вірш «Тричі мені являлася любов». Це літературна фікція, як запевняв сам Франко у передмові до цієї збірки, чи це твір, який все-таки має автобіографічний характер і якщо це так, то хто ці три любові, які являлись авторові? Поет відважився назвати тільки імена двох. Ім’я третьої промовчав, сказавши тільки, що це була одна полька. І була в цьому листі й згадка про дружину, яка ціле життя йшла поруч з ним.

Status: Відмінний

Моя кунсткамера. Понад Прутом моя Коломия. Автобіографічні твори   автограф автора

Price 900,00 hrn.

Order

(Seller: bookkeeper)

Price 900,00 hrn.

Order

Іваничук Роман. Моя кунсткамера. Понад Прутом моя Коломия. Автобіографічні твори автограф автора. Львів: Срібне слово. 2009 488s.

Description: Роман Іваничук (1929—2016) — відомий український письменник, лауреат багатьох літературних премій, серед яких Національна премія України ім. Тараса Шевченка. У його творчому доробку близько двадцяти історичних романів, якими письменник заповнював білі плями в нашій історії. Р. Іваничук розширив жанрові межі історичного твору, відкривши перед читачем минувшину, що активізувала національну пам’ять. Іваничук Роман. Моя кунсткамера. — Львів : Срібне слово, 2009. — 252 с. Наклад: 500 прим. Автограф автора. Сьогоднішня зустріч з Романом Іваничуком особлива — письменник розповість нам історію, головною дійовою особою якої є він сам. У тій любовно, по зерняткові дібраній кунсткамері — рідні місця і різні — чужі й рідні — люди; війна, кохання і театр; ситуації, події, враження; переконання, сумніви. Все те, що покликане формувати особистість і навзаєм бути формованим нею, — ще називаємо це Долею і Досвідом. Уважний читач напевно знайде у цій історії численні перегуки з давнішими історіями — і письменник, зрештою, щиро визнає: нераз йому самому годі розрізнити дійсне й уявне, так туго воно зрослося у його житті і текстах. Та це анітрохи не заважає сприймати “Кунсткамеру” Романа Іваничука як розповідь глибоко правдиву, автентичну. Як сповідь письменника, зізнання життєлюба, а ще — мудре застереження для юних. У виданні зібрані ключові думки й міркування письменника про таїну творчості. Це розповідь про дитячі роки автора у рідному Трачі, про навчання у Коломийській ґімназії, про перші роки життя у Львові, а також спецкурс письменника для студентів-філологів, в якому він ділиться своїм авторським досвідом, відкриває творчі таємниці і на прикладі власних творів розкриває, що таке художні засоби, традиції та новаторство, етичні, естетичні та ідейні засади... Іваничук Роман. Понад Прутом моя Коломия. — Львів : Срібне слово, 2010. — 236 с. Наклад: 500 прим. Про місто своєї юності письменник може розповідати щоразу інакше: згадуючи словом-штрихом — ніби поміж іншим; неквапно провадячи своїх читачів вуличками від ратушевої площі до верболозів над Прутом; знайомлячи з колоритними мешканцями міста і поблизьких сіл. Про місто своєї юності письменник може розповідати бувальщини і притчі, магічно перетворювати реальні сюжети і прототипів. Та щоразу то буде — як освідчення в любові — варіант тієї самої історії: про найкращий, бо найдорожчий серцю, край — Покуття і найрідніше, бо дароване Богом, місто — Коломию.

Status: Дуже добрий / Відмінний