Search results

show/hide filter
Search collection material:
reset filter
Show images

Historical novels

(Seller: bookkeeper)

Price 160,00 hrn.

Order

Михайло Івасюк. Лицарі великої любові. Історичний роман. Ужгород: Карпати. 1987 242s.

Description: Видавництво: Карпати, 1987. Тверда палітурка, звичайний формат, 242 с. Стан: відмінний. У романні «Лицарі великої любові» письменник розгорнув широку панораму боротьби буковинців за кращу долю у другій половині XVII століття і реабілітував народного ватажка Мирона Дитинку, показавши, що це був не «розбійник», як твердили декотрі молдавські літописці, а достеменний лицар з благородними і високими пориваннями, великий і в любові до рідної землі, і в коханні до прекрасної подруги, а згодом і дружини Артемії.

Status: відмінний

(Seller: bookkeeper)

Price 200,00 hrn.

Order

Петро Угляренко. І був ранок, і була ніч... (Гальшка Острозька) Історичний роман. Київ: Радянський письменник. 1990 320s.

Description: Видавництво: Радянський письменник, 1990. Тверда палітурка, звичайний формат, 320 с. Стан: майже відмінний. Постать Гальшки, дочки відомого українського діяча початку XVI століття Ілії Острозького, трагічний її осуд віддавна привертають увагу дослідників. Найбільше наукових монографій, драматичних і художніх творів з’явилося в Польщі. Роман Петра Угляренка — перша спроба в Україні відтворити долю Гальшки в художньому творі.

Status: майже відмінний

(Seller: bookkeeper)

Price 200,00 hrn.

Order

Віталій Кулаковський. Петро Сиченко. . Рiки виходять з берегiв - Коліївщина - Історичний роман.. Київ: Веселка. 1985 200s.

Description: Видавнитво: Веселка, 1985. Тверда палітурка, звичайний формат, 200 с. Стан: відмінний. Історична повість про народно-визвольне повстання на Україні 1768 року на Правобережній Україні, ща увійшло до історії під назвою Коліївщина, а також про одного з його організаторів — Микиту Швачку.

Status: Відмінний.

(Seller: bookkeeper)

Price 340,00 hrn.

Order

Гриневичева Катря. Шестикрилець. Непоборні. Історична повість, оповідання, новели. Львів: Каменяр. 2004 359s.

Description: Гриневичева Катря. Непоборні: повість, оповідання, новели / Упоряд., автор вступ. сл. і приміт. Ф. П. Погребенник. – Львів: 2004. – Тверда палітурка, зменшений формат 120х170 мм., 359 с. Ілл. Стан: відмінний. До книги західноукраїнської письменниці Катрі Гриневичевої (1875—1947) ввійшли історичні повісті та оповідання. В них змальовано події на на Східній Галичині та Буковині. У центрі повісті «Шестикрилець» — образ Романа Мстиславича, який відстояв Русь від католицької експансії Ватікану, об єднав Галицьке князівство з Волинським.

Status: Відмінний

(Seller: bookkeeper)

Price 125,00 hrn.

Order

Александр Дюма. Дочь регента Серия: Библиотека авантюрного романа. Иллюстрации Павла Парамонова. СПб.: Лира. 1992 384s.

Description: Издательство: Лира, 1992. Серия: Библиотека авантюрного романа. Твердый переплет, обычный формат, 384 с. Художник Павел Парамонов. Состояние: отличное. 1719 год, Франция. Регентство - эпоха первых банкнот, кутежей и наслаждений. Пока хрупкий юнец Людовик XV зубрит латынь и принимает микстуры, пышущий здоровьем регент Филипп Орлеанский вершит историю. Вершит как может, ни в чем себе не отказывая. Утром доклады - вечером банкеты. Королевство болтается, как флюгер на ветру, но регент уверен в своей политике. Полиция работает исправно. Особо буйные интриганы сидят в Бастилии. Хвост и грива внутренних врагов Франции - в надежных руках. Но герцог Орлеанский сильно ошибается. Страшная гидра затаилась на севере королевства и жаждет только одного - реванша.

Status: Відмінний

(Seller: bookkeeper)

Price 200,00 hrn.

Order

Роман Горак. Тричі мені являлася любов. Повість-есе про Івана Франка. Київ: Радянський письменник. 1983 152s.

Description: Видавництво: Радянський письменник, 1983. Тверда палітурка, звичайний формат, 152 с. Стан: відмінний. У своїй повісті-есе Р. Горак представив особистість І. Франка не тільки як геніального поета, громадського діяча, а й ніжної людини, яка прагнула знайти в житті справжнє кохання. Письменник намагався розкрити світ почуттів поета. Цим твором Р. Горак сприяє вихованню естетичних смаків, утверджує в юнацьких душах доброту, милосердя, красу і щирість почуттів. Ця повість є ніби поясненням до листа Івана Франка Агатангелу Кримському, який поцікавився звідки в збірці «Зів’яле листя», що викликала стільки непорозумінь серед читачів, котрі привикли бачити її автора Каменярем та вічним революціонером-бунтарем, позбавленого звичайних людських слабостей, з’явився вірш «Тричі мені являлася любов». Це літературна фікція, як запевняв сам Франко у передмові до цієї збірки, чи це твір, який все-таки має автобіографічний характер і якщо це так, то хто ці три любові, які являлись авторові? Поет відважився назвати тільки імена двох. Ім’я третьої промовчав, сказавши тільки, що це була одна полька. І була в цьому листі й згадка про дружину, яка ціле життя йшла поруч з ним.

Status: Відмінний

(Seller: bookkeeper)

Price 200,00 hrn.

Order

Валерій Шевчук. Три листки за вікном. Історичний триптих. Київ: Радянський письменник. 1986 592s.

Description: Видавництво: Радянський письменник, 1986. Тверда палітурка, звичайний формат, 592 с. Стан: дуже добрий. Роман-трилогію «Три листки за вікном» (1986) справедливо вважають чи не найвидатнішим твором Валерія Шевчука. Саме за цей роман письменника удостоєно двома найпрестижнішими преміями — Шевченківською та премією Фундації Антоновичів. «Три листки за вікном» – це химерна й захоплива таємничо-детективна історія трьох поколінь Турчиновських, яка бере початок у далекому ХVII столітті. Пропонується перше видання твору.

Status: дуже добрий

(Seller: bookkeeper)

Price 200,00 hrn.

Order

Роман Іваничук. Вода з каменю. Історичний роман про Маркіяна Шашкевича. Львів: Каменяр. 1982 264s.

Description: Видавництво: Каменяр, 1982. Тверда палітурка, звичайний формат, 264 с. Ілюстрації Любомира Прийми. Стан: дуже добрий. У романі лауреата Національної премії України ім. Т. Шевченка
 Романа Іваничука «Вода з каменю» на тлі подій, які відбувалися у Львові в тридцятих роках минулого століття, вимальовується постать просвітителя Маркіяна Шашкевича. Автор прослідковуе становлення поета і будителя, який у колі «Руської трійці» започаткував українську літературу на західноукраїнських землях. Перед читачем постає широка панорама Львова першої половини XIX століття з його класовим, політичним і побутовим колоритом.

Status: Дуже добрий