Search results

show/hide filter
Search collection material:
reset filter
Hide images

History of Ukraine

(Collection material is shown of user Vvedenski)

Люди з Вавилону

Price 100,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 100,00 hrn.

Order

Олександр Масляник. Люди з Вавилону. Львів: ОППВК. 2005 359s.

Description: Публіцистика, нариси, есеї. Худ. оформлення С.Іванова. Звичайний формат. В книзі публіцитики, нарисів та есе «Люди з Вавилону» порушив широкий спектр проблем, зокрема Закарпаття і Рахівщини. Книга стала своєрідним підсумком багаторічної журналістської роботи та численних відряджень, інтервю, зустрічей з людьми високого чину і духу. Це книга українського автора про нас і про Україну. Вона наскрізь пройнята великою синівською любовю до рідної землі, причому патріотизм автора - не декларативно-ужитковий, а позначений печаттю болю за минуле й майбутнє отчого краю. Книга відверта й смілива, оскільки гостро й правдиво оповідає про непрості стосунки з нашими сусідами, які впродовж усієї історії були не зовсім доброзичливими до нашого народу.

Status: нова книга

Історія України - Руси. В 11 томах, 12 книгах. Том І. До початку ХІ віку.

Price 175,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 175,00 hrn.

Order

Михайло Грушевський. Історія України - Руси. В 11 томах, 12 книгах. Том І. До початку ХІ віку.. Київ: Наукова думка. 1991 736s.

Description: Звичайний формат. Серія "Пам"ятки історичної думки". Репринтне видання. У першому томі висвітлюються соціально-економічні, політичні і культурні процеси, що відбувалися на території України з найдавніших часів до початку XI ст.

Status: добрий/дуже добрий

Історія України - Руси. В 11 томах, 12 книгах. Том ІІ. ХІ - ХІІІ вік.

Price 175,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 175,00 hrn.

Order

Михайло Грушевський. Історія України - Руси. В 11 томах, 12 книгах. Том ІІ. ХІ - ХІІІ вік.. Київ: Наукова думка. 1992 640s.

Description: Звичайний формат. Серія "Пам"ятки історичної думки". Репринтне видання. У другому томі аналізується міжнародне становище, політичний та економічний розвиток Київської держави, окремих її земель - Київської, Турово-Пінської, Чернігівської, Переяславської, Волині, Побужжя, Галичини, Угорської Русі, а також Степу в XI–XIII ст. Для істориків, археологів, етнографів, філологів, всіх, хто цікавиться історичним минулим України.

Status: добрий/дуже добрий

Історія України - Руси. В 11 томах, 12 книгах. Том IV. XIV - XVI віки - відносини політичні.

Price 150,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 150,00 hrn.

Order

Михайло Грушевський. Історія України - Руси. В 11 томах, 12 книгах. Том IV. XIV - XVI віки - відносини політичні.. Київ: Наукова думка. 1993 544s.

Description: Звичайний формат. Серія "Пам"ятки історичної думки". Репринтне видання. У четвертому томі висвітлено політичну історію українських земель у складі Великого князівства Литовського та Королівства Польського протягом XIV — середини XVI столітті (до 1569 року). Для істориків, археологів, етнографів, філологів, усіх, хто цікавиться історичним минулим України.

Status: дуже добрий

Мага Віра. (Рідна Українська Національна Віра. РУНВіра). Святе письмо.

Price 500,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 500,00 hrn.

Order

Лев Силенко. Мага Віра. (Рідна Українська Національна Віра. РУНВіра). Святе письмо.. Львів: Видання релігійної громади "СКІТІЯ". 2007 1428s.

Description: Зменшений формат. 11007 рік Дажбожий. “МАГА ВІРА” – фундаментальна праця Лева Силенка, засновника РУНВіри, де викладено його віровчення в Єдиносущого Господа Дажбога. “М.В.” - праця багатопланова й широкомасштабна за змістом, проста й доступна за формою. Правічну українську віру автор подає в контексті історії України з найдавніших часів до наших днів. Зокрема, тут на широкому історіографічному та археологічному матеріалі розповідається про утворення і розвиток на степових обширах від Прикарпаття до Дніпра країни Орачів - стародавньої Оріяни, що є першоназвою України. Автор доводить, що саме Україна-Оріяна є колискою людської цивілізації (тут вперше приручено коня, винайдено колесо і плуг, прокладено першу борозну, спечено першу хлібину, тут складено першу абетку). Численними фактами Силенко стверджує відому наукову концепцію про те, що Оріяна-Україна є праматір’ю всіх індоєвропейських народів, а давня українська мова - основою, першоджерелом всіх індоєвропейських мов. “М.В.” дає відповідь на безліч жагучих питань, що стосуються Законів Правильного Життя, відіграє велику роль в утвердженні Рідної Української Національної Віри серед нашого народу.

Status: Відмінний стан

Реабілітовані історією. Івано-Франківська область. В п'ятьох томах. Т.1. Коломийський і Косівський райони.

Price 350,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 350,00 hrn.

Order

Реабілітовані історією. Івано-Франківська область. В п'ятьох томах. Т.1. Коломийський і Косівський райони.. Івано-Франківськ: Лілея-НВ. 2000 655s.

Description: Звичайний формат. Голов. ред. Б. Томенчук. Упорялник, автор передмови Л. Вардзарук. Перший том видання «Реабілітовані історією. Івано-Франківська область» містить матеріали про комуністичний терор у Коломийському та Косівському районах під час російської окупації (1939—1941,1944— 1991). Ця книга — данина шани жертвам найжорстокішої державно-політичної системи.

Status: Практично нова книга.

(Seller: Vvedenski)

Price 140,00 hrn.

Order

Тернопіль: погляд крізь століття. Історія міста очима емігрантів.. Тернопіль: Редакційно-видавничий відділ управління по пресі. 1992 207s.

Description: Трохи збільшений формат. 16 стор. ч/б фотоіл.

Status: дуже добрий

Колгоспне дитинство й німецька неволя. Спогади.

Price 1 000,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 1 000,00 hrn.

Order

Антоніна Хелемендик-Кокот. Колгоспне дитинство й німецька неволя. Спогади.. Торонто: Видавництво Віктора Поліщука. 1989 360s.

Description: Звичайний формат. З дарчим написом авторки! Фотоіл. Ще не встигли ми оговтатися від однієї пошесті, як прийшла друга: німецька окупація Украіни, в результаті якої я, і сотні тисяч мені подібних, стали рабами гітлерівського нового ладу". Мене вивезено на примусові роботи в Німеччину. Така доля випала не мені одній, і саме тому я вирішила описати її, описати все, як було, без ніякого прикрашування чи затемнювання окремих фактів чи епізодів життя. Я описую у своіх спогадах своє сирітське дитинство, і свою молодість у неволі, описую, щоб наші нащадки знали, яким невідрадним було наше життя.

Status: дуже добрий стан

(Seller: Vvedenski)

Price 75,00 hrn.

Order

Микитин Т.. Полки ідуть на Галич. Львів: Каменяр. 1965 269s.

Description: Звичайний формат. Історичні повісті. До книги входять дві історичні повісті - «Полки йдуть на Галич» та «Під мурами Львова». Перша присвячена видатній події в житті українського народу - обєднанню Галицького і Волинського князівств в одну державу. В повісті виведено яскраву постать волинського, а згодом галицько-волинського князя Романа Мстиславича, показано зрадницьку роль боярської знаті, яка закликала в Галич угрів, і відсіч, яку дали народ ні маси чужоземним загарбникам. Повість «Під мурами Львова» відображає боротьбу бідноти проти львівських можновладців та магістрату в першій половині XVII ст. Особливо привабливими є образи героїв з народу: Петра Волинця, Івана Мацістого, його дочки Марини, кріпачки Горпини та інших. Обидва твори побудовані на історичних фактах. Наклад 16200 прим.

Status: середній, недоліки - за запитом.

(Seller: Vvedenski)

Price 50,00 hrn.

Order

Угляренко П.. Останній шлях до озер. Ужгород: Карпати. 1979 367s.

Description: Звичайний формат. Роман присвячений подіям, що відбувалися в Київській Русі в другій половині одинадцятого століття. В центрі твору образ великого патріота землі Руської літописця Нестора, автора "Повісті временних літ". Художник А. І Свидун.

Status: добрий, печатка кол. власника.

Історична топографія стародавнього Києва

Price 220,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 220,00 hrn.

Order

Толочко П.П.. Історична топографія стародавнього Києва. К.: Наукова думка. 1972 219s.

Description: Збільшений формат. Без суперобкладинки. Видання друге, стереотипне. Академія наук УРСР. Інститут археології. Пропонована монографія є дисертацією відомого українського історика. Перше в історіографії Києва спроба зведення розрізнених матеріалів, джерел і досліджень з історичної топографії Києва. Процес складання міської території столиці Русі, локалізація архітектурних памяток, соціальна топографія, питання реконструкції - ось перелік тих проблем, що ставляться автором. Ілюстрації, на вклейках декілька топографічних карт Києва у різні епохи. Резюме російською мовою. Наклад книги 12 тис. прим. Вага книги 460 гр.

Status: дуже добрий стан

Древляни. З батькових оповідок.

Price 60,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 60,00 hrn.

Order

Близнець В.. Древляни. З батькових оповідок.. К. : Дніпро. 1968

Description: Звичайний формат. Повість. Серія "Романи й повісті". № 3/68. Штамп приватної бібліотеки. У повісті "Древляни" зображено події громадянської війни на Україні. Автор змальовує суворе, сповнене нелегких випробувань життя поліщуків-лісорубів, їхні звичаї, побут. Твір перейнятий думкою про високе покликання людини, про її відповідальність перед прийдешнім.

Status: не дуже добрий, дещо пошкоджений корінець

Українець і москвин: дві протилежності

Price 150,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 150,00 hrn.

Order

Штепа П.. Українець і москвин: дві протилежності. Дрогобич: Відродження. 2010 688s.

Description: Збільшений формат. Серія "Постаті та ідеї". У цій книзі Павла Штепи — автора широко відомих в українському світі праць «Московство» та «Мафія і Україна» — подано широкоформатний зіставний аналіз характерологічних рис українців і росіян, показані взаємини між цими народами в політичному, економічному, культурному, релігійно–конфесійному та ін. аспектах. Видання вирізняється величезним масивом залученої інформації, однозначністю інтерпретацій історичних та ін. фактів, безкомпромісністю авторської позиції. Тому — залежно від ставлення до української ідеї — воно викличе гарячий схвальний відгук в одних читачів і обурення в інших. Видання книги «Українець і москвин» є відповіддю на нескінченний потік антиукраїнських публікацій у Росії й Україні та на такі ж висловлювання багатьох російських політиків і московських п’ятиколонників на українській землі.

Status: дуже добрий/наближений до відмінного стан.

Історія польсько-українських конфліктів. Том І.

Price 150,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 150,00 hrn.

Order

Савіцький М.. Історія польсько-українських конфліктів. Том І.. К.: Центр учбової літератури . 2021 344s.

Description: Трохи збільшений формат. Ляссе. Автор у хронологічній послідовності зібрав і упорядкував відомості про історичні події, які сприяли виникненню польсько-українських конфліктів. У першій частині книги «Експансія Першої Речі Посполитої» показано польську політику щодо України від подій, описаних у «Повісті минулих літ», до 1919 року.Друга частина «Репресії Другої Речі Посполитої» охоплює період міжвоєнного двадцятиріччя і показує польсько-українські стосунки на основі авторського тексту, документів та інших публікацій, які підтверджують і доповнюють виклад.

Status: наближений до відмінного

Вбивство Степана Бандери

Price 85,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 85,00 hrn.

Order

Вбивство Степана Бандери. Львів: Червона калина. 1993 357s.

Description: Трохи збільшений формат. «Історична бібліотека». Ч. 7. Серія «Сини України». Ч/б фотоіл на крейдяному папері на окремих листах. Основною частиною книги є вперше оприлюднена повна стенограма судового процесу в Карльсруге з 1959 по 1963 рр. над вбивцею Провідника ОУН Степана Бандери, судові документи та багато іншого про цей московсько-більшовицький злочин. Зміст: Автобіографія Бандери. Організація замахів на Бандеру. Стенограма процесу над убивцею Сташинським. Вбивці сидять в Москві. Спроби притягти Москву до суду. Похорони провідника. Голоси світової преси. Вага книги 440 гр.

Status: дуже добрий стан.