Search results

show/hide filter
Search collection material:
reset filter
Hide images

Ukrainian prose of XX-XXI centuries.

(Collection material is shown of user Vvedenski)

Вітер зі степу

Price 40,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 40,00 hrn.

Order

Панас Феденко. Вітер зі степу. Львів: Червона калина. 1991 256s.

Description: Історична повість «Вітер зі степу» П. Феденка переносить нас у час Національно-визвольної війни українського народу проти Речі Посполитої. Із сторінок повісті перед вами постане велична жертовна всеукраїнська боротьба за волю на знаних і незнаних теренах, оживе слава, здобута предками нашими на Куруковім озері і під Кумейками, на Жовтих Водах і під Корсунем, під Пилявою і Винницею... Гордістю переповниться серце за славне козацтво українське, а зневагою — до ворогів України. Як добре про це пише Феденко: «Горде серце українського козака. За кривду і зневагу береться він до зброї навіть проти значно дужчого противника. Але, перемігши ворогів, не радіє він помстою, навіть їх ласкаво «воріженьками» назива». Отож і ми «не радіймо помстою», не прагнім її ні нині, ні завтра, хоча вороги так вперто заступають нам шлях до волі. Це ще один урок Панаса Феденка сучасникам. А яке розмаїття історичних постатей зустріне читач: Богдан Хмельницький і Владислав IV, полковник Кричевський і Станіслав Конєцпольський, Данило Чаплицький і Юлія Хмельницька, Максим Кривоніс і Ярема Вишневецький, Петро Могила і Раїна Могилянка, Іван Богун і Адам Кисіль, Іван Виговський і Матвій Лубенський... Ігор Ходак. (Із вступу до книги).

Status: добрий/дуже добрий

Description of seller: Трохи збільшений формат. «Історична бібліотека Дзвона». Число 3. Історична повість.

Киевские ведьмы. Меч и крест

Price 60,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 60,00 hrn.

Order

Лада Лузина. Киевские ведьмы. Меч и крест. Харьков: Фолио. 2013 429s.

Description: Книга Лады Лузиной, самой популярной писательницы Украины 2004 года, посвящена ее любимой теме - сверхъестественному в нашей жизни. Три молодые женщины-киевлянки неожиданно для себя принимают от умирающей ведьмы ее дар. Как же они сумеют распорядиться им? Ведь они такие разные: тихоня-студентка, железная бизнес-леди и певица из ночного клуба. Все события разворачиваются в Киеве в наши дни. Но, владея магическим даром, не трудно попасть в прошлое и познакомиться с авторами `Демона` и `Трех богатырей` - Врубелем и Васнецовым. А заодно побывать на киевской Лысой Горе, где, по преданию, собирались все славянские ведьмы.

Status: очень хорошее, немного "гуляет блок"

Description of seller: обычный формат, серия "Интрига"

Кілька історій про кохання

Price 40,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 40,00 hrn.

Order

Денисенко Вадим. Кілька історій про кохання. Львів: Апріорі. 2012 168s.

Description: Перші зустрічі. Перші почуття. Перше кохання. Перші розчарування. Сімейні перипетії. Спогади і чоловіча дружба. Пошуки банальних (чи й не банальних?) істин. Роздуми гробаря та професора. Такі ніби розмаїті — й одночасно поєднувані теми, картини, сюжети. Зі своєрідним гумором, надзвичайною дотепністю і самобутньо-народною мовою описує події та своїх героїв автор. І все-таки крізь пелену жартівливості постають істинний біль втрат, непорозумінь, вивертів долі... Читач, ознайомившись з історіями про кохання, вже не зможе забути ні шлюбної анатомії, ні романтичного вечора, ні персонажів цієї чарівливої книги.

Status: відмінний

Description of seller: звичайний формат, ч/б ілюстрації

Иллюзия соответствий

Price 130,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 130,00 hrn.

Order

Нинель Масяк. Иллюзия соответствий. Ужгород: Карпати. 2010 368s.

Description: Новый роман в 2-х частях автора характерен ярким остроавантюрным сюжетом с элементами мистики. Тираж 500 экз.

Status: хорошее

Description of seller: Немного увеличенный формат

Люди з Вавилону

Price 100,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 100,00 hrn.

Order

Олександр Масляник. Люди з Вавилону. Львів: ОППВК. 2005 359s.

Description: Публіцистика, нариси, есеї. Худ. оформлення С.Іванова. Звичайний формат. В книзі публіцитики, нарисів та есе «Люди з Вавилону» порушив широкий спектр проблем, зокрема Закарпаття і Рахівщини. Книга стала своєрідним підсумком багаторічної журналістської роботи та численних відряджень, інтервю, зустрічей з людьми високого чину і духу. Це книга українського автора про нас і про Україну. Вона наскрізь пройнята великою синівською любовю до рідної землі, причому патріотизм автора - не декларативно-ужитковий, а позначений печаттю болю за минуле й майбутнє отчого краю. Книга відверта й смілива, оскільки гостро й правдиво оповідає про непрості стосунки з нашими сусідами, які впродовж усієї історії були не зовсім доброзичливими до нашого народу.

Status: нова книга

(Seller: Vvedenski)

Price 90,00 hrn.

Order

Сергей Пономаренко. Проклятие скифов. Харьков: КСД. 2011 368s.

Description: Формат - обычный. Мистический роман.Прощальная записка Любови Фроловой свидетельствует о самоубийстве, но из дома умершей пропал уникальный артефакт. Все, в чьих руках оказывалась корона скифского царя, умирали насильственной смертью, вряд ли Фролова стала исключением... Частный детектив, нанятый наследницей убитой, еще не понимает, что ему придется иметь дело с предметом, на котором лежит древнее проклятие...

Status: практически отличное

Зрада. (ZRADA made in Ukraine).

Price 100,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 100,00 hrn.

Order

Євгенія Кононенко. Зрада. (ZRADA made in Ukraine).. Львів: Кальварія. 2002 160s.

Description: Звичайний формат. Серія "Коронація слова". Психологічний детектив. Після виходу цієї книги критики стали порівнювати автора з Франсуазою Саган, Айріс Мердок і ... Умберто Еко. Цей роман, як і попередній «Імітація» - гостросюжетна історія про загадкову смерть молодої жінки і про приватне розслідуванні, яке проводить її подруга. У хитромудру інтригу з неправдивими версіями вплетено всебічне осмислення зради — подружньої, національної, синівської. А от хто і за що вбив Вероніку Раєвську-Стебелько, читач дізнається лише на останніх сторінках романа. Нагороди: лауреат Всеукраїнського літературного конкурсу «Коронація слова» 2001.

Status: відмінний

Весняні ігри в осінніх садах

Price 75,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 75,00 hrn.

Order

Юрій Вииничук. Весняні ігри в осінніх садах. Львів: Піраміда. 2005 248s.

Description: Звичайний формат. Роман «Весняні ігри в осінніх садах» переміг 2006 року в номінації «Книга року ВВС». Це глибоко інтимний і відвертий твір, в якому зі зворушливою проникливістю постають одвічні проблеми Любові й Смерті. Тема кохання і пристрасті займає тут провідне місце. Але пристрасть, яка спонукає до самогубства, зумовлює і своєрідну композицію твору: навколо головного героя групуються інші герої — його коханки. Інтимне життя автора постає перед читачем голі, відверте й чуттєве. Але поява ще однієї героїні Мар'яна яні і несподіваний фінал змушують читача поглянути на роман з іншого кута зору.

Status: Добрий стан.

Звичайний шкільний тиждень

Price 100,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 100,00 hrn.

Order

Ніна Бічуя. Звичайний шкільний тиждень. К.: Веселка. 1973 158s.

Description: Повість та оповідання. Звичайний формат. Ч\б та кол.іл. Мабуть, не раз бувало з тобою, читачу: маєш найкращі наміри, хочеш зробити усе якнайліпше — а ті твої наміри чомусь усякий сприймає як звичайний дитячиіі вибрик. Отаке трапляється і з Мирком Трояном, трохи наче зухвалим, а насправді — добрим, веселим і дотепним хлопцем, котрий може і вміє дуже багато: ловити раків, розмовляти з Сатурном, піклуватися про молодшого брата, по-справжньому товаришувати, не боятися грози і відповідальності за власні вчинки. Зрештою, ти можеш значно більше довідатися про Мирка та його друзів-семикласників, прочитавши повість «Звичайний шкільний тиждень». У книжці є ще кілька оповідань про твоїх ровесників. Художники: Котляр Є.

Status: Дуже добрий стан

Подорожатор

Price 100,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 100,00 hrn.

Order

Любомир Литвинчук. Подорожатор. Івано-Франківськ: Лілея-НВ. 2007 168s.

Description: Звичайний формат. Така інтеліґентна фікція, така рафінована конструкція мусила з’явитися після кількох років незаперечного панування авторських сповідей різного ґатунку. І не слід забувати, що мистецтво літературної фікції полягає не у приховуванні реальності, а у демонстрації її інших властивостей.

Status: Майже відмінний стан

Шура и Шурка

Price 120,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 120,00 hrn.

Order

В. Нестайко. Шура и Шурка. Симферополь: Крымиздат. 1958 124s.

Description: Немного увеличенный формат. Художник А.Смеляков. Авторизованный перевод с украинского К. Млинченко. Первое русскоязычное издание замечательного украинского советского писателя Всеволода Зиновьевича Нестайко. Черно-белые рисунки. Для младшего школьного возраста.

Status: среднее

Несподівані скарби

Price 40,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 40,00 hrn.

Order

В. Щеглюк. Несподівані скарби. Львів: Тріда-плюс. 2012 264s.

Description: Трохи збільш. формат. Історичний роман для дітей та підлітків.«Несподівані скарби» – захопливий, насичений подіями історичний, одночасно ж і пригодницький, роман, що має за мету сформувати у молодого читача поняття Батьківщини, зв’язку поколінь, національної героїки та українського націоналізму. Дія роману починається у наші дні, але знайдений школярем архів дідуся – вояка УПА повертає нас у буремні роки початку ХХ століття – Першої світової війни, Визвольних змагань 1917–1922 рр., коли справжні патріоти України воювали за свободу рідного краю і становлення незалежності держави. Роман отримав премію та диплом лауреата на Міжнародному конкурсі «Коронація слова-2011».

Status: дуже добрий стан

Ой, гук, мати, гук

Price 40,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 40,00 hrn.

Order

Кулаковський В., Сиченко П.. Ой, гук, мати, гук. Київ: Веселка. 1972 288s.

Description: Трохи збільшений формат. Це повість про Івана Бондаренка — одного з непопулярніших після Залізняка і Гонти ватажків селянського національно-визвольного руху на Україні, відомого в історії під назвою Коліївщини. Автори вводять читача у вир напружених і драматичних подій, знайомлять із справжніми історичними особами.

Status: дуже добрий/наближений до відмінного стан

Полковник Семен Височан

Price 40,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 40,00 hrn.

Order

Микитин Т.. Полковник Семен Височан. Львів: Каменяр. 1968 180s.

Description: Звимчайний формат. Історична повість. Художник М.Курилич. Повість присвячена визвольній війні українського народу 1648-1654 рр. на чолі з Богданом Хмельницьким, у якій активну участь взяло також населення Галичини. Боротьбою на Підгірї керував урожениць села Вікторів теперішньої Івано-Франківської області Семен Височан. Автор змальовує діяльність Височана в Галичині, його конфлікт з шляхетським середовищем.

Status: добрий/дуже добрий стан. Трохи затерті края обкладинки.

Білі бланкети

Price 40,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 40,00 hrn.

Order

Смоленчук М.. Білі бланкети. Київ: Радянський письменник. 1985 327s.

Description: Звичасний формат. Історичний роман. Події роману відбуваються в україні наприкінці XVI століття. У романі значне місце займає зображення боротьби козаків і селян, що до них масово приставали, проти шляхти. Привабливим є образ Северина Наливайка, відомого керівника народного повстання проти шляхти. Висвітлено суперечливий образ князя Острозького. З одного боку, він, багатий вельможа, люто ненавидить козаків. У романі зображено, як за наказом князя жорстоко розправляються з козацькими послами, не вважаючи їх навіть за людей, що викликає природний гнів запорожців. З другого боку, Острозький був палким противником унії, прихильником московського патріарха, і це обєктивно робило корисними для України деякі аспекти його діяльності. Роман густо заселений історичними і випадковими персонажами.

Status: наближений до відмінного

Що було, те бачив. Спогади.

Price 120,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 120,00 hrn.

Order

Григор'єв Г.. Що було, те бачив. Спогади.. Київ: Радянський письменник. 1966 328s.

Description: Зменшений формат. Книжка Григорія Прокоповича Григор'єва «Що було, те бачив», яку пропонуємо читачеві, цілком самостійна для читання, але водночас хронологічно продовжує його давнішню (видану в 1961 році) книжку спогадів «У старому Києві». Автор книги пройшов складний життєвий шлях, зустрічав багатьох цікавих людей, серед них і відомих діячів літератури й мистецтва. Його спогади відтворюють цікаві сторінки громадського і культурного життя на Україні кінця XIX і початку XX ст. Книга дає багато пізнавального матеріалу.

Status: добрий/дуже добрий. Намічається розлом в кінці книги.

Податок на Свободу

Price 160,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 160,00 hrn.

Order

Наконечний Д.. Податок на Свободу. Львів: ЗУКЦ. 2013 380s.

Description: Зменшений формат. З дарчим написои автора. Наклал 500 екз. Настане день, коли ангели сурмитимуть у сурми, сповіщаючи людей про Останній Суд – подію, що визначить, варті вони перепустки в кращий світ, чи ні. Проте, така доля очікує не всіх. Ті, хто прагнув не Віри, а Свободи, за свій новий Едем змушені будуть стояти на смерть у Останній Битві. « ...світ, досконаліший для Вільного – нічний кошмар Вірного». Складається враження, що Віра та Свобода заперечують одна одну... Чи так це насправді? Чи існує Третій Шлях? Саме це і спробує дізнатися Ліга Вільних, самопроголошений магічний орден, котрий волею обставин змушений готувати до Останньої Битви Месію роду людського – п’ятнадцятирічного підлітка. Та й власні проблеми не відміняються близькістю Апокаліпсису: хтось прагне помсти, хтось – нових магічних звершень, а ще комусь - особисте життя облаштовувати...

Status: дуже добрий стан

Світло Вчительки

Price 70,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 70,00 hrn.

Order

Л. Купчик. Світло Вчительки. Львів - Полтава: Духовна вісь. 2002 152s.

Description: Трохи збільшений фориат. Ч/б фотоіл. Ця книга, присвячена чудовій українській вчительці Володимирі Купчик (1911-1976), покликана привернути увагу до ролі вчителя в суспільстві. Життя Володимири Купчик, повне перипетій і небезпек, вчителювання у львівських школах №№ 11, 36, 76 – це вияв високого гуманізму та зразок найкращих традицій українського вчительства. У книзі є багато цікавої інформації як про діяльність цієї вчительки та інших працівників шкільної ниви, так і про загальні явища українського шкільництва, а також творчі доробки Володимири Купчик, зокрема її поема про брата – Блаженного священомученика Романа Лиска - та п'єса для дітей "Володарка Землі", яка може придатися сучасним вчителям. Розраховано на широке коло читачів.

Status: дуже добрий/наближений до відмінного

Самум

Price 60,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 60,00 hrn.

Order

Дяченки М. та С.. Самум. Харків: Фоліо. 2011 316s.

Description: Звичайний формат. Вона — сучасна відьма-авантюристка, ворожить і знімає причину та вроки, проте вірить тільки в гроші. Він — демон, що вселився в неї. Вона одержима. Він — жорстокий хазяїн. Двоє ненавидять одне одного і пов’язані спільною місією. Варто хоч раз помилитися, спізнитися, схибити —- і відьма, і демон опиняться в пеклі. Однак у такій важкій справі помилка - це тільки справа часу... До нової книжки Марини та Сергія Дяченків, крім роману «Одержима», увійшли нові повісті та оповідання: «Електрик», «Самум», «Хрущ».

Status: наближений до відмінного стан.

Гонта

Price 70,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 70,00 hrn.

Order

Я. Стецюк. Гонта. Львів: Каменяр. 1969 200s.

Description: Звичайний формат. Історична повість. Повість розповідає про мужнього сотника Івана Гонту, який у вирішальну хвилю піднесення гайдамацького повстання 1768 року переходить на бік народу і разом з Максимом Залізняком очолює боротьбу проти польської шляхти. Про його боротьбу та героїчну смерть. Наклад книги 30 тис. прим.

Status: добрий, підписи колишнього власника

Собаче життя кота Хитруна

Price 150,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 150,00 hrn.

Order

Думанська О.. Собаче життя кота Хитруна. Львів: Світ дитини. 2011 56s.

Description: Збільшений формат. Правдива казка Єві та Захару. Серія «Бібліотечка школяра». Книжка 22. Кольорові ілюстрації Маряна Петрів. Ця надзвичайна історія про двох волоцюг – кота Хитруна і собаку Чарлі, які волею обставин опинилися на вулиці, не залишить байдужими нікого. Ця книга про те, як нелегко двом бездомним вижити у цьому світі, про поневіряння в пошуках харчів і притулку, про справжню дружбу.

Status: наближений до відмінного

Загадка старої дзвіниці

Price 40,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 40,00 hrn.

Order

Дрофань А.. Загадка старої дзвіниці. К.: Веселка. 1989 495s.

Description: Звичайний формат. Для мол. та серед. шк. віку. Передм. М.Ф. Слабошпицького. Кол. іл. Худож. В.А. Євдокименко. До книжки вибраних творів відомого українського письменника Анатолія Дрофаня увійшли повісті «Загадка старої дзвіниці», «Біла Криниця», а також оповідання. Гостросюжетні, цікаві й захоплюючі, ці твори, які полюбилися юним читачам, виховують у них почуття патріотизму, розповідають про складний світ дитинства, в якому є і радощі, і прикрощі. Вес книги 460 гр.

Status: дуже добрий стан

Вибрані оповідання

Price 140,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 140,00 hrn.

Order

Тимофій Бордуляк. Вибрані оповідання. Львів: Книжково-журнальне видавництво. 1953 173s.

Description: Звичайний формат. Вступна стаття В. Лесика. Автор змальовує життя галицького селянства на зламі XIX - XX століть, в період Австро-Угорської імперіїї. Основними прикметами творчості письменника Іван Франко вважав простоту і невишуканість та наявність теплого ліричного почуття в його оповіданнях (Жебрачка. Дід Макар. Самітна нивка. Для хворого Федя. Мати. Перший раз. Ось куди ми підемо, небого. Бузьки. Іван-бразилієць. Михалкові радощі. Бідний єврей Ратиця.). Вага книги 220 гр.

Status: добрий стан

Вибрані твори

Price 130,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 130,00 hrn.

Order

Михайло Яцків. Вибрані твори. К.: Дніпро. 1973 454s.

Description: Звичайний формат. Серія "Відкрита книга". В суперобкладинці. Михайло Яцків (1973-1961) – український письменник, творчість якого почалася ще в кінці XIX ст. і тривала до кінця 50-х років XX ст. До збірки ввійшли новели й оповідання, повість "В лабетах (Танець тіней)", а також спогади. Фотоілюстрації на окремих аркушах. Наклад 24 тис.прим.

Status: добрий стан, супер - середній (фото)

Пригоди Грицька Половинки

Price 120,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 120,00 hrn.

Order

Нестайко В.. Пригоди Грицька Половинки. К.: Веселка. 1978 184s.

Description: Трохи збільшений формат. Повість та оповідання. Художник А.Василенко. Перше видання. Котька давно мріяв про цікаві пригоди. Але пригоди, які чекали його на базі відпочинку «Бережок», йому й не снилися… Крім повісті, до книжки увійшли ще веселі гостросюжетні оповідання «Космонавти з нашого будинку», «Ябеда», «Федько-соліст і кобила Муська», «Остання бомба», «Помста», «Злочин» Жори Горобейка», «Синє ведмежа Гришка».

Status: лобрий стан, трохи забруднена обкладинка

(Seller: Vvedenski)

Price 60,00 hrn.

Order

Чайковський А.. Полковник Кричевський. Львів: Червона Калина. 1992 288s.

Description: Зменшений формат. «Мала бібліотека Червоної Калини». ч. 4. Твори у восьми томах. Том I. Історичні повісті. Художник І.Пеник. В першій книжці творів популярного українського 
письменника Андрія Чайковського, який уславився серед
 читачів історичними повістями, вперше друкуються дві по
вісті письменника "Перед зривом" та "Полковник Кричевський". Обидва твори присвячені Хмельниччині. "Полковник Михайло Кричевський" - це історична книга, яка розповідає про життя та подвиги видатного українського полковника. Андрій Чайковський детально досліджує життєвий шлях героя, використовуючи реальні історичні факти та вражаючу художню уяву. Читача чекають захоплюючі битви, політичні інтриги та патріотичні переживання. Вага - 250 гр.

Status: нормальний стан, недоліки за запитом

(Seller: Vvedenski)

Price 130,00 hrn.

Order

Чайковський А.. У чужому гнізді.. Львів : Червона Калина. 1994 600s.

Description: Зменшений формат. «Мала бібліотека Червоної Калини». ч. 8. Твори у восьми томах. Том 5. Історичні повісті. У п'ятому томі творів Андрія Чайковського вміщено три повісті: "У Чужому Гнізді", "Четверта Заповідь", "Бразилійський Гаразд", які цілком можна назвати історичними - всі три вони присвячені подіям галицької дійсності минулого століття. Дві перші повісті друкувалися більше половини століття тому. Сьогодні вони знову повертаються до життя.

Status: добрий стан

(Seller: Vvedenski)

Price 75,00 hrn.

Order

Микитин Т.. Полки ідуть на Галич. Львів: Каменяр. 1965 269s.

Description: Звичайний формат. Історичні повісті. До книги входять дві історичні повісті - «Полки йдуть на Галич» та «Під мурами Львова». Перша присвячена видатній події в житті українського народу - обєднанню Галицького і Волинського князівств в одну державу. В повісті виведено яскраву постать волинського, а згодом галицько-волинського князя Романа Мстиславича, показано зрадницьку роль боярської знаті, яка закликала в Галич угрів, і відсіч, яку дали народ ні маси чужоземним загарбникам. Повість «Під мурами Львова» відображає боротьбу бідноти проти львівських можновладців та магістрату в першій половині XVII ст. Особливо привабливими є образи героїв з народу: Петра Волинця, Івана Мацістого, його дочки Марини, кріпачки Горпини та інших. Обидва твори побудовані на історичних фактах. Наклад 16200 прим.

Status: середній, недоліки - за запитом.

(Seller: Vvedenski)

Price 50,00 hrn.

Order

Угляренко П.. Останній шлях до озер. Ужгород: Карпати. 1979 367s.

Description: Звичайний формат. Роман присвячений подіям, що відбувалися в Київській Русі в другій половині одинадцятого століття. В центрі твору образ великого патріота землі Руської літописця Нестора, автора "Повісті временних літ". Художник А. І Свидун.

Status: добрий, печатка кол. власника.

Оповідання. Повісті. Драматичні твори.

Price 50,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 50,00 hrn.

Order

Васильченко С.. Оповідання. Повісті. Драматичні твори.. К.: Наукова думка. 1988 600s.

Description: Звичайний формат. АН УРСР. Серія: Бібліотека української літератури. Дожовтнева українська література. В книзі друкуються твори видатного українського письменника Степана Васильченка – оповідання про сільське життя на зламі епох початку 20 століття. До збірки також увійшли драматичні твори “На перші гулі” та “Кармалюк”.

Status: Відмінний стан

Українська новелістика кінця ХІХ - початку ХХ ст. Оповідання. Новели. Фрагментарні форми.

Price 100,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 100,00 hrn.

Order

Українська новелістика кінця ХІХ - початку ХХ ст. Оповідання. Новели. Фрагментарні форми.. К.: Наукова думка. 1989 685s.

Description: Звичайний формат. Серія: Бiбліотека української літератури. Дожовтнева українська література. Лповідання, новели, фрагментарні форми(ескізи, етюди, нариси, образки, поезії в прозі). До цього тому ввійшли кращі в ідейно-тематичному та художньому відношенні оповідання, новели, нариси, етюди, ескізи, поезії в прозі українських письменників кінця XIX – початку XX ст., творчість яких не представлена окремими книгами в серії "Бібліотека української літератури". Вміщені тут зразки покликані дати сьогоднішньому читачеві уявлення про коло прозаїків, які збагачували нашу новелістику перелому століть, про її широкий проблемно-тематичний діапазон і жанрово-стильове розмаїття. Автори: Дмитро Маркович, Стефан Ковалів, Олена Пчілка, Наталія Кобринська, Наталка Полтавка, Андрій Чайковський, Олександр Катренко, Уляна Кравченко, Яків Жарко, Любов Яновська, Трохим Зіньківський, Дніпрова Чайка, Тимотей Бордуляк, Вячеслав Потапенко, Модест Левицький, Володимир Леонтович, Михайло Грушевський, Микола Дерлиця, Грицько Григоренко, Євгенія Ярошинська, Михайло Петуршевич, Сильвестр Яричевський, Антон Шабленко, Юрій Кміт, Денис Лукіянович, Михайло Яцків, Михайло Могилянський, Євгенй Мандичевський, Катря Гриневичева, Орест Авдикович, Надія Кибальчич, Антін Крушельницький, Костянтин Сроковський, Юрій Будяк, Павло Майорський, Дмитро Макогон, Артим Хомик, Христя Алчевська, Лесь Гринюк, Леонід Пахаревський, Михайло Жук, Данило Харов’юк, Наталя Романович-Ткаченко, Олексій Плющ, Яків Мамонтов.

Status: дуже добрий/наближений до відмінного

Древляни. З батькових оповідок.

Price 60,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 60,00 hrn.

Order

Близнець В.. Древляни. З батькових оповідок.. К. : Дніпро. 1968

Description: Звичайний формат. Повість. Серія "Романи й повісті". № 3/68. Штамп приватної бібліотеки. У повісті "Древляни" зображено події громадянської війни на Україні. Автор змальовує суворе, сповнене нелегких випробувань життя поліщуків-лісорубів, їхні звичаї, побут. Твір перейнятий думкою про високе покликання людини, про її відповідальність перед прийдешнім.

Status: не дуже добрий, дещо пошкоджений корінець

Твори в двох томах.

Price 250,00 hrn.

Order

(Seller: Vvedenski)

Price 250,00 hrn.

Order

Олесь О.. Твори в двох томах.. К.: Дніпро. 1990 959s.

Description: Звичайний формат. 959 683 с. Том 1. Поетичні твори. Лірика. Поза збірками. З неопублікованого. Сатира., Том 2. Драматичні твори. Проза. Переклади. Упоряд., автор передмови та приміт. Р.Радишевський. Худ. оформлення В.Дозорця. До першого тому ввійшли оригінальні поетичні твори українського поета Олександра Олеся (Олександра Івановича Кандиби, 1878—1944). До другого тому ввійшли драматичні та прозові твори різних років, переклади Драматургія, проза, переклади, зокрема `Пісня про Гайавату` Лонгфелло, казки Гауфа арабські казки та ін.

Status: практично відмінний стан